Van ski-jassen tot jeans: bergen nieuwe kleding eindigen in de fast fashion-woestijn

videoGrote kledingconcerns lanceren bijna net zoveel collecties als het jaar weken telt. Het textiel dat niet wordt verkocht, komt terecht in de Atacama-woestijn, in het noorden van Chili. Daar ligt volgens experts ruim 100.000 ton aan afgedankte kleding. 

44 reacties

 • david jong

  4 maanden geleden
  Heb me voorgenomen een jaar geen kleding te kopen inmiddels 5 maand op weg.
 • Adrie Bouwman

  4 maanden geleden
  De kleding die daar licht heeft al een heel proces doorlopen Wat dacht je van de verf die gebruikt is Daar zijn op veel plaatsen in de wereld al rivieren mee vervuild En we blijven er gewoon mee doorgaan
 • HW Bergsma

  4 maanden geleden
  Is het een idee om deze kleren weg te geven aan mensen die het nodig hebben en niet kunnen betalen? (Syrië, Afghanistan, migranten in Wit-Rusland, noem maar op)
 • nico Westra

  4 maanden geleden
  Ja, de consument wil veel voor weinig , en aangezien shoppen een hobby is geworden , lopen mensen verveelt rond te hoppen door de winkel straten . En kopen ze goedkope en kwalitatief slechte kleding . En ja die gooien we gewoon weg en gaan vervolgens weer shoppen voor meer en dan zo goedkoop mogelijk ,
 • Roy Brenkman

  5 maanden geleden
  Ik zou weleens de echte cijfers willen zien van de grootste vervuilers van deze aarde. Grote multinationals, waaronder de zogenaamde Tesla gigant, met zijn milieu vriendelijke auto's. Denk dat daar een heleboel wetenschappers anders over denken. Daar is die kleding niks bij!