Karjakin (rechts) als zanger van Litesound, de rockband waarmee hij tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 zijn land vertegenwoordigde.
Volledig scherm
PREMIUM
Karjakin (rechts) als zanger van Litesound, de rockband waarmee hij tijdens het Eurovisie Songfestival 2012 zijn land vertegenwoordigde. © gratis

Van Songfestival-zanger naar demonstrant: ‘Regime Belarus heeft ware gezicht laten zien’

In 2012 deed hij namens zijn land nog mee aan het Eurovisie Songfestival. Nu is Dmitri Karjakin (34) één van de honderdduizenden die in Belarus protesteren tegen het bewind van president Loekasjenko. ‘Dit regime heeft zijn ware gezicht getoond.’

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
  2. Belarus verbiedt eigen inzending mee te doen aan Songfestival: ‘Ze zouden anders toch maar laag eindigen’

    Belarus verbiedt eigen inzending mee te doen aan Songfesti­val: ‘Ze zouden anders toch maar laag eindigen’

    Hoe het Eurovisie Songfestival in Rotterdam er in 2021 ook uitziet, vast staat dat het Belarussische duo VAL niet deelneemt. De officiële lezing van de Belarussische staatstelevisie, die de groep nota bene dit jaar zelf inzond voor de geannuleerde 2020-editie, luidt dat de groep ‘te slecht’ is. De bandleden stellen dat een kritisch interview over de chaos in hun land ze de das heeft omgedaan.