Volledig scherm
De game heeft de zegen van paus Franciscus © ANP

Vaticaan komt met game: Jezus Christus Go

UpdateDe rooms-katholieke kerk heeft een eigen game gemaakt: Follow JC Go, oftewel 'Volg Jezus Christus Go'. Het is gebaseerd op Pokémon Go.

Spelers moeten rondwandelen. Met hun smartphone vangen ze dan geen monstertjes, maar heiligen en Bijbelse figuren. Geen Mewtwo maar Mozes. Geen Pikachu maar Paulus. De game werkt met gps-bepaling en augmented reality, net als Pokémon Go.

Aalmoezen

Wie een heilige of profeet heeft gevangen, krijgt een paar vragen over ze. Als de vragen goed worden beantwoord, komen de personen in het evangelisatie-team (eTeam) van de speler. Daarmee kunnen ze allerlei opdrachten uitvoeren. Wie in de buurt van een kerk komt, kan punten verzamelen door naar binnen te gaan en te bidden. Ook is het mogelijk om in de app aalmoezen te geven.

De game heeft de zegen van paus Franciscus gekregen. Er is tot nu toe alleen een Spaanse versie van, maar andere talen zijn in de maak. Hij is gemaakt voor de Wereldjongerendagen, die in januari worden gehouden in Panama.

Nederland

Het succes van Pokémon GO is nog niet geëvenaard, ondanks meerdere klonen. Of deze app daar verandering in zal brengen valt te betwijfelen, vindt cultureeltheoloog en gameliefhebber Frank Bosman die verbonden is een Tilburg University.

,,Ik ben bang dat de app alleen aantrekkelijk is voor de mensen die al Rooms-Katholiek zijn,’’ vertelt Bosman. Hij speelt zelf al Pokémon GO en vindt de Christelijke versie van de app ook leuk. ,,Maar echt evangeliserend zal het niet werken.’’

Volledig scherm
Cultuurtheoloog Frank Bosman © Frank Bosman