Vechtende elanden vastgevroren in rivier

Foto'sEen man in Alaska trof in een bevroren rivier twee elanden aan die schijnbaar middenin een gevecht bevroren zijn. De dieren zaten aan elkaar vast met hun gewei.

De elanden zijn vermoedelijk verdronken toen ze vochten om de aandacht van een vrouwtje. Toen ze met hun geweien aan elkaar vast kwamen te zitten, wachtte de dieren een gewisse, ijskoude dood.

Jeff Erickson uit Unalakleet in het westen van Alaska plaatste foto's op Facebook. Hij werd vorige week van het bizarre tafereel op de hoogte gebracht door een vriend. Erickson vermoedt dat een van de dieren het gevecht vrij snel gewonnen heeft, maar dat de winnaar toen met een last van 500 kilogram aan zijn kop kwam te zitten, omdat hij met zijn gewei vastzat in dat van zijn tegenstander.

Erickson meende dat de twee elanden een mooie wanddecoratie zullen vormen en hij begon een operatie om de dode dieren uit het ijs te halen. ,,We hebben ze eruit gekregen... nu ze nog schoonmaken," schreef hij op Facebook, naast een foto van de onthoofde dieren.

De foto's van de bevroren elanden werden ook gedeeld op de Facebookpagina van The Alaska Life, waar mensen discussieerden of het vlees nog goed zou zijn om op te eten.

Volledig scherm
© Facebook Jeff Erickson