Volledig scherm
Hulpverleners redden slachtoffers van de bomaanslag in Mogadishu. © AP

Veel doden door bomaanslag bij hotel Mogadishu

UpdateDoor een bomaanslag bij een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn vrijdag zeker 32 mensen omgekomen. Onder hen zijn zes islamitische strijders. De islamistische terroristische organisatie al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid opgeëist. 

De explosies waren tot in de wijde omgeving te horen en werden opgevolgd door wapengekletter. De aanval begon toen twee militanten in hun auto’s zichzelf opbliezen voor de ingang van hotel Sahafi. Daarna ging nog een bom af aan de achterkant van het hotel. Vier strijders die gewapend het hotel wilden binnendringen werden door de beveiliging doodgeschoten.

Ten minste negentien burgers kwamen om het leven. Volgens een getuige zijn onder de doden ook de hoteleigenaar en drie bodyguards. In het hotel verblijven vaak Somalische regeringsmedewerkers. Een woordvoerder van al-Shabaab laat weten dat het hotel om die reden doelwit was.

  1. Deze ‘lift’ moet Julen (2) weer naar de oppervlakte brengen

    Deze ‘lift’ moet Julen (2) weer naar de oppervlak­te brengen

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.