Volledig scherm
Archieffoto © AFP

Veestropers Ethiopië doden twaalf dorpelingen onder wie drie kinderen

Bij een aanval op twee dorpen in het noorden van Kenia zijn twaalf mensen gedood, onder wie drie kinderen. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.

Volgens de politie vermoordden de daders zaterdagavond vijf mannen en verwondden drie anderen bij een plundertocht op vee in de Keniaanse regio Manyatta Qoroso aan de grens met Ethiopië. Een dag later vielen ze een nabijgelegen dorp aan. Daarbij kwamen vier volwassenen en drie kinderen om het leven. Zo’n duizend geiten werden gestolen.

De Keniaanse autoriteiten zijn op zoek naar de daders, zowel met grond- als luchttroepen. In Kenia is het stelen van vee niet ongebruikelijk, maar in het noorden van het land, aan de grens met Ethiopië, komt het zelden voor.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.