Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Veiligheidsdiensten VS slaan alarm: De Russen doen het weer

TrollenOpnieuw maakt de VS zich zorgen over Russische bemoeienis met de presidentsverkiezingen. Maar vaak spelen Amerikanen zelf het Kremlin in de kaart, waarschuwen experts.

Het leek een déjà vu, deze week: de Amerikaanse inlichtingendiensten waarschuwden het Congres dat het Kremlin zich in de verkiezingscampagne probeert te mengen. Drie jaar lang is Washington beheerst door zorgen, woede en onderzoeken rond Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016, dan wel pogingen die te negeren. Toen probeerden Russen Donald Trump een handje te helpen en werkten ze zijn tegenstander Hillary Clinton tegen met behulp van onder meer hackers en Russen die zich op sociale media voordeden als Amerikanen.

  1. Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Experts ontdekken bacterie die zich kan voeden met giftig plastic

    Wetenschappers hebben een bacterie ontdekt die zich voedt met de nu nog onafbreekbare kunststofsoort polyurethaan: een materiaal dat op grote schaal wordt gebruikt voor auto-interieurs, sportschoenen, luiers, keukensponzen, matrassen, verf en schuimisolatie. Het spul wordt meestal naar de vuilstort gebracht omdat het extreem lastig te recyclen is. De Duitse experts die de microscopisch kleine ‘plasticvreter’ traceerden, spreken van een doorbraak op het gebied van afvalverwerking.