Volledig scherm
Safyre is dolblij met al haar kaarten en cadeautjes. © Safyre Schenectady's Super Survivor/ Facebook

Verbrand weesmeisje bedolven onder kerstkaarten

Vrijwilligers moeten er aan te pas komen om de honderdduizenden kerstkaarten te openen voor de zwaar verbrande Safyre. Het meisje verloor tijdens een woningbrand haar vader, broertjes en zusje. De achtjarige wordt bedolven onder de post, na een oproep op Facebook van haar tante. De tussenstand tot nu toe: 185.000 kaarten en 4.000 pakketjes.

Quote

We gaan de goede daden van andere mensen voortzet­ten

Liz Dolder - Tante van Safyre
Volledig scherm
De duizenden kaarten voor Safyre © Safyre Schenectady's Super Survivor/Facebook

Wil je nog een kaartje sturen?

Safyre Terry
P.O. Box 6126
Schenectady, NY 12306
USA

De postzakken komen sinds vorige week woensdag binnen toen de oproep van de tante van het meisje vele harten deed smelten. Postbezorgers verwachten volgende week een traktor nodig te hebben om alle kaarten en pakketjes bij het dappere meisje te krijgen.

De achtjarige Safyre Terry verloor twee jaar geleden haar complete gezin bij een woningbrand. Hierbij liep ze op 75 procent van haar lichaam derdegraads verbrandingen op. Toch had het meisje uit het Amerikaanse Rotterdam deze kerst slechts één wens een lading kerstkaarten van vreemden van over de hele wereld.

Die wens is dus in vervulling gegaan. Voor de tante en voogd van Safyre, Liz Dolder, is het onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken. In plaats daarvan is de Amerikaanse van plan om willekeurig een aantal kaarten uit de enorme stapels te halen en deze mensen een persoonlijk kaartje terug te sturen als blijk van dank. Verdere bedankjes worden op de Facebook-pagina van Safyre geplaatst.

Goede doelen
Behalve kaartjes wordt het meisje ook bedolven onder pakketjes met daarin cadeautjes. Zo kreeg het meisje knuffelberen, boeken, sieraden en kerstversieringen. Dolder vertelt dat de familie contact heeft gelegd met andere organisaties om er voor te zorgen dat de cadeautjes bij kinderen terechtkomen die deze ook goed kunnen gebruiken. ,,We gaan de goede daden van andere mensen voortzetten."

Michael Cseh, één van de vrijwilligers die helpt bij het openen van de kaarten en pakketjes, heeft volgens Daily Gazette wel een verklaring waarom het meisje zo'n stortvloed aan reacties heeft gekeregen. ,,Ik denk dat het verhaal van Safyre moed en hoop heeft gebracht aan mensen over de hele wereld."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement