Volledig scherm
Politiefoto van moordverdachte Anthony Comello. © Ocean County Jail

Verdachte moord op New Yorkse maffiabaas mocht niet op date met zijn nichtje

De 24-jarige verdachte van de moord op de New Yorkse maffiabaas Frank Cali wilde volgens verscheidene bronnen het nichtje van van de 53-jarige ‘Franky Boy’ daten. Die zag dat echter niet zitten, tot grote frustratie van Anthony Comello. Vermoedelijk is dat de reden dat de twintiger de maffiabaas met zes schoten vermoorde voor zijn huis op Staten Island.

Volledig scherm
De SUV van het slachtoffer. © REUTERS

Comello werd zaterdag in zijn huis in Brick (New Jersey) aangehouden op verdenking van de moord op Francesco ‘Franky Boy’ Cali, sinds 2015 de vermoedelijke maffialeider van de beruchte familie Gambino. Comello, een bouwvakker, was geen maffialid. Cali werd vorige week woensdag doodgeschoten. 

Volgens de Daily Beast noemden twee agenten Comello ‘een mafketel’. Comello kon opgepakt worden aan de hand van bewakingsbeelden en zijn vingerafdrukken op de nummerplaat die Comello met zijn auto had afgereden van Cali’s SUV en daarna aan hem had overhandigd. 

Het nichtje van de maffioso was op het moment van de moord aanwezig in het huis op Staten Island. Toen Cali de kapotte nummerplaat in de koffer van zijn wagen ging leggen, vuurde Comello twaalf keer op hem. Minstens zes kogels waren raak. Cali overleed later in het ziekenhuis. 

‘Domste moordenaar ooit’

Volledig scherm
Frank Cali in 2008. © AFP

Politiebronnen hebben het over ,,de perfecte misdaad die degradeerde tot een amateurmoord”. Iemand zei tegen de New York Post dat Comello ,,de geschiedenis zal ingaan als een van de domste moordenaars ooit”, omdat hij met de nummerplaat zijn eigen vingerafdrukken doorgaf. 

De Gambinoclan is een van de vijf oorspronkelijke Italo-Amerikaanse misdaadfamilies die een crimineel imperium uitbouwden in New York en New Jersey. Dat weet de politie van New York uiteraard ook. ,,Dit maakt deel uit van het onderzoek waarin we het motief proberen te bepalen”, zegt de NYPD. ,,Er zijn nog heel wat invalshoeken die we moeten nagaan.”

 Volgens showbizzsite TMZ weerhoudt de politie wel degelijk als mogelijk motief ook de wraak van Comello op Cali omdat hij uit de buurt van diens nichtje moest blijven.