Kam McLeod (links) en Bryer Schmegelsky (rechts).
Volledig scherm
Kam McLeod (links) en Bryer Schmegelsky (rechts). © REUTERS

‘Verdachte moordtieners Canada pleegden zelfmoord’

De twee Canadese tieners die na een klopjacht dood zijn gevonden, beroofden vermoedelijk zichzelf van het leven. De politie meldt volgens Canadese media dat twee vuurwapens zijn gevonden bij de lichamen van Kam McLeod (18) en Bryer Schmegelsky (19) die ervan worden verdacht drie mensen te hebben vermoord.

De autoriteiten zochten ongeveer twee weken met man en macht naar het duo, dat spoorloos was verdwenen. De politie verdenkt de jongens van de dood van drie mensen die waren omgebracht in Brits-Columbia. Het gaat om de Australiër Lucas Fowler (23), zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24) en een 64-jarige Canadees, Leonard Dyck.

De lichamen van McLeod en Schmegelsky werden vorige week aangetroffen in de buurt van de plaats Gillam. De politie zegt dat zelfdoding met vuurwapens de vermoedelijke doodsoorzaak is. Het onderzoek is momenteel nog in volle gang om te bevestigen dat de moordverdachten zichzelf inderdaad van het leven hebben beroofd. 

Autopsie wees uit dat de tieners al enkele dagen dood waren voordat ze werden gevonden. Het exacte tijdstip van het overlijden van de twee is niet bekend. 

  1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
    PREMIUM
    PROFIEL

    Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

    Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?