Inwoners van Würzburg plaatsen waxinelichtjes naast de ingang van het Woolworth-filiaal waar de messentrekker zijn eerste slachtoffers maakte.
Volledig scherm
Inwoners van Würzburg plaatsen waxinelichtjes naast de ingang van het Woolworth-filiaal waar de messentrekker zijn eerste slachtoffers maakte. © AP

Verdachte steekincident Duitsland aangeklaagd voor moord, motief nog onduidelijk

De Somalische verdachte (24) van de steekpartij in het Duitse Würzburg is aangeklaagd voor drie moorden en zes pogingen tot moord. Het motief is nog onduidelijk. De politie zei zaterdag dat er haatberichten bij de verdachte thuis zijn gevonden. De meeste slachtoffers waren vrouwen, maar het is volgens de politie niet bekend of dit met opzet was of toevallig.

  1. Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederlandse techniek meet precieze jaar
    PREMIUM
    Nederlands onderzoek

    Vikingen waren 500 jaar vóór Columbus al in Amerika: Nederland­se techniek meet precieze jaar

    We wisten al dat de Vikingen in Noord-Amerika waren lang voordat Christoffel Columbus überhaupt was geboren, maar onder andere door onderzoek van wetenschappers uit Groningen weten we nu ook precies wanneer. Duizend jaar geleden, in 1021, blijken de Noormannen al in het huidige Canadese Newfoundland te zijn geweest. Onderzoeker Margot Kuitems legt uit waarom we dit nu weten.