Volledig scherm
Tob Cohen. © Screenshot worldgolfawards.com

Verdwijning oud-topman Philips in Kenia is nu moordonderzoek

De nationale recherche in Kenia is een moordonderzoek gestart naar de verdwijning van de Nederlander Tob Cohen. De 69-jarige golfmagnaat en oud-topman van Philips verdween drie weken geleden spoorloos in Nairobi.

De DCI (Directorate of Criminal Investigations) heeft vooralsnog geen concrete aanwijzingen dat Cohen is vermoord, maar er zijn ook geen aanwijzingen dat hij nog leeft. De miljonair is verwikkeld in een vechtscheiding met zijn Keniaanse echtgenote (52). Zij beschuldigden elkaar over en weer van agressie en deden beide aangifte bij twee verschillende politiebureaus in de buurt van het landgoed waar ze wonen in Nairobi.

De nationale recherche heeft beide zaken naar zich toe getrokken. De dossiers maken nu deel uit van het onderzoek naar de verdwijning van de Nederlander. De politie heeft gisteren de vrouw van de Nederlander ondervraagd. Zij ontkent iets met zijn verdwijning te maken te hebben.

Lees hier de reportage van onze zoektocht naar antwoorden in Nairobi. Familie spoorloze Tob Cohen gelooft geen snars van bewering echtgenote in Kenia (Premium) 

Volledig scherm
09-08-2019 Ook in Kenia is de verdwijning van Cohen voorpaginanieuws. Hier de voorpagina van de Keniaanse krant Daily Nation met een foto van de Nederlander en zijn vrouw Sarah Wairimu. © Daily Nation