Volledig scherm
© ANP/EPA

Verenigde Staten stappen officieel uit klimaatverdrag Parijs

De Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties officieel laten weten uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. Een document met die mededeling is vrijdag nog bij de VN ingediend.

Verwacht wordt dat het het drie jaar gaat duren voor het vertrek helemaal geregeld is. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat het land gedurende die tijd blijft nemen aan de klimaatbijeenkomsten van de VN.

President Donald Trump kondigde in juni aan dat de VS uit het akkoord stappen. Volgens hem zou het akkoord de Amerikaanse belastingbetalers miljarden dollars kosten en veel werkgelegenheid kosten. De Franse president Emmanuel Macron was na een top-ontmoeting nog hoopvol over de mogelijkheid dat Trump nog zou terugkomen op zijn beslissing om uit het klimaatakkoord te stappen.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”