Volledig scherm
© ANP/EPA

Verenigde Staten stappen officieel uit klimaatverdrag Parijs

De Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties officieel laten weten uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. Een document met die mededeling is vrijdag nog bij de VN ingediend.

Verwacht wordt dat het het drie jaar gaat duren voor het vertrek helemaal geregeld is. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat het land gedurende die tijd blijft nemen aan de klimaatbijeenkomsten van de VN.

President Donald Trump kondigde in juni aan dat de VS uit het akkoord stappen. Volgens hem zou het akkoord de Amerikaanse belastingbetalers miljarden dollars kosten en veel werkgelegenheid kosten. De Franse president Emmanuel Macron was na een top-ontmoeting nog hoopvol over de mogelijkheid dat Trump nog zou terugkomen op zijn beslissing om uit het klimaatakkoord te stappen.

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.