Volledig scherm
© ANP/EPA

Verenigde Staten stappen officieel uit klimaatverdrag Parijs

De Verenigde Staten hebben de Verenigde Naties officieel laten weten uit het klimaatverdrag van Parijs te stappen. Een document met die mededeling is vrijdag nog bij de VN ingediend.

Verwacht wordt dat het het drie jaar gaat duren voor het vertrek helemaal geregeld is. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat het land gedurende die tijd blijft nemen aan de klimaatbijeenkomsten van de VN.

President Donald Trump kondigde in juni aan dat de VS uit het akkoord stappen. Volgens hem zou het akkoord de Amerikaanse belastingbetalers miljarden dollars kosten en veel werkgelegenheid kosten. De Franse president Emmanuel Macron was na een top-ontmoeting nog hoopvol over de mogelijkheid dat Trump nog zou terugkomen op zijn beslissing om uit het klimaatakkoord te stappen.

  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”