Volledig scherm
PREMIUM
Niet Trump, maar Xi is de grote man. © AFP

'Vergeet Trump, vergeet Poetin. Het draait om Xi'

Donald Trump en Vladimir Poetin zullen ook dit jaar vast weer spraakmakend blijven. Maar ondertussen wordt onze toekomst in steeds belangrijker mate aan de andere kant van de wereld bepaald, waarschuwt schrijver Ties Dams.

Schrijver, politicoloog, filosoof en econoom Ties Dams (1993) stelt het zo op de achterkant van zijn onlangs verschenen boek De Nieuwe Keizer: ,,Vergeet Trump, vergeet Poetin. Geen enkele wereldleider heeft meer invloed op jouw toekomst dan China's machtigste man sinds Mao, Xi Jinping.‘’

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.