Volledig scherm
Pjotr Verzilov tijdens een hoorzitting in Moskou. © AP

'Vergiftigd' lid Pussy Riot aan beterende hand: Alles is oké

Pussy Riot-activist Pjotr Verzilov, die afgelopen week met vergiftigingsverschijnselen op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is opgenomen in een ziekenhuis in Berlijn. Het gaat volgens een ander lid van Pussy Riot beter met Verzilov.

,,Het gaat beter. Alles is oké. De artsen hier zijn geweldig'', aldus Veronika Nikoelsjina tegen persbureau Reuters. Verzilov ligt naar verluidt in het Charité-ziekenhuis, het grootste academisch medisch centrum van Europa. Een vriend heeft volgens de Duitse krant Bild de medische behandeling aangeboden.

Verzilov begon afgelopen week plots zijn gezichts- en spraakvermogen te verliezen. Hij belandde met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis. ,,Ik geloof dat hij met opzet is vergiftigd en dat het een poging was om hem te intimideren of hem te doden", zei zijn vrouw, Pussy Riot-boegbeeld Nadezjda Tolokonnikova, terwijl ze gisteravond op haar man stond te wachten op het vliegveld Berlijn-Schönefeld.

Verzilov is een bekende Kremlin-criticus. Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.

  1. Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisatie in Canada

    Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisa­tie in Canada

    In Canada worden inheemse vrouwen tot op de dag van vandaag gedwongen tot sterilisatie. Een zestigtal vrouwen uit de provincie Saskatchewan dagen de lokale gezondheidsautoriteiten voor de rechter omdat ze onder dwang onvruchtbaar gemaakt werden. Er zouden echter in het hele land dergelijke gevallen zijn. Amnesty International wil dat de Verenigde Naties druk zetten op Canada om een einde te maken aan de onethische praktijken.