Volledig scherm
Pjotr Verzilov tijdens een hoorzitting in Moskou. © AP

'Vergiftigd' lid Pussy Riot aan beterende hand: Alles is oké

Pussy Riot-activist Pjotr Verzilov, die afgelopen week met vergiftigingsverschijnselen op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is opgenomen in een ziekenhuis in Berlijn. Het gaat volgens een ander lid van Pussy Riot beter met Verzilov.

,,Het gaat beter. Alles is oké. De artsen hier zijn geweldig'', aldus Veronika Nikoelsjina tegen persbureau Reuters. Verzilov ligt naar verluidt in het Charité-ziekenhuis, het grootste academisch medisch centrum van Europa. Een vriend heeft volgens de Duitse krant Bild de medische behandeling aangeboden.

Verzilov begon afgelopen week plots zijn gezichts- en spraakvermogen te verliezen. Hij belandde met vergiftigingsverschijnselen in een ziekenhuis. ,,Ik geloof dat hij met opzet is vergiftigd en dat het een poging was om hem te intimideren of hem te doden", zei zijn vrouw, Pussy Riot-boegbeeld Nadezjda Tolokonnikova, terwijl ze gisteravond op haar man stond te wachten op het vliegveld Berlijn-Schönefeld.

Verzilov is een bekende Kremlin-criticus. Hij vestigde wereldwijd de aandacht op zich door bij de finale van het WK voetbal het veld op te rennen om te protesteren tegen het beleid van president Vladimir Poetin.

  1. Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd
    Video

    Heftige beelden van Franse agente die door gele hesjes wordt belaagd

    In Frankrijk wordt met ontzetting gereageerd op ‘gele hesjes’ die zaterdag een politieauto in Parijs aanvielen. De wagen wordt bestuurd door een agente die de agressieve actie van de demonstranten heeft gefilmd. Ze bekogelen de dienstauto onder meer met stenen en een knuppel. De beelden zijn inmiddels duizenden keren gedeeld op social media. Veel Fransen spreken schande van de actie van de gele hesjes en nemen het op voor de politie.