Volledig scherm
De auto zat vast in een boomtop. © Politie van Arizona

Vermiste automobiliste na zes dagen aangetroffen in Arizona

Een 53-jarige automobiliste die in de Amerikaanse staat Arizona vermist was, heeft zes dagen in de woestijn doorgebracht voor ze werd gevonden. De vrouw was van de weg afgeraakt. Ze raakte van de weg af en reed een ravijn in ten noorden van de stad Phoenix.

Haar auto kwam in een boomtop terecht. Ze werd pas zes dagen later gevonden door wegwerkers en een boer die op zoek waren naar een verdwaalde koe. Zij zagen dat de afrastering aan de rand van de weg vernield was, gingen op onderzoek uit en vonden de vrouw in het ravijn onder een boom. Ze had enkele dagen in de auto doorgebracht en was daarna op eigen kracht uit de auto geklommen om hulp te gaan zoeken. 

De vrouw was gewond en uitgedroogd, maar aanspreekbaar. Ze overleefde op water en gras. Een helikopter bracht haar naar het ziekenhuis, waar bleek dat ze gebroken ribben en een hoofdwond had.

 1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
  PREMIUM

  Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

  Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”
 2. Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederlandse natuur, alles is dichtbij’
  PREMIUM

  Russen willen weg: ‘Ik hou van de Nederland­se natuur, alles is dichtbij’

  Een vijfde van de bevolking wil Rusland verlaten als ze de kans krijgt. Dat blijkt uit een opinieonderzoek van het internationale onderzoeksgroep Gallup. De afgelopen twaalf jaar lag dat percentage nog nooit zo hoog. Vooral jongeren willen weg. De bereidheid van mensen in de leeftijd van 30 tot 45 jaar om te vertrekken steeg van 7 tot 22 procent. Drie Russen vertellen waarom ze specifiek naar Nederland willen.