Volledig scherm
Passagiers op de luchthaven van Düsseldorf. © anp

Vermiste Belgische kinderen teruggevonden

De Duitse politie heeft gisteren op de luchthaven van Düsseldorf drie kinderen uit België aangetroffen die internationaal als vermist waren opgegeven. Ze reisden in het gezelschap van hun in Nederland woonachtige moeder die uit de ouderlijke macht was ontzet. Ze had de kinderen vorig jaar tegen de wil van de vader naar Ghana meegenomen. Toen de vader ook uit de ouderlijk macht werd ontzet, gaf jeugdzorg in Antwerpen de kinderen als vermist op.

De drie kinderen van 10, 5 en 3 zijn volgens Duitse kranten van vandaag ondergebracht bij jeugdzorg in Düsseldorf. De 27-jarige moeder die uit Istanbul aankwam, mocht haar reis naar Nederland vervolgen. Ze beschikte over geldige reispapieren.

  1. Nederlandse stelletjes ontsnappen aan vulkaanramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’
    PREMIUM

    Nederland­se stelletjes ontsnappen aan vulkaan­ramp: ‘Ze hebben echt geluk gehad’

    Bij de dodelijke vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland zijn vandaag zes Nederlanders door het oog van de naald gekropen. De toeristen, onder wie twee stelletjes, stonden enkele uren voor de gigantische uitbarsting nog op de rand van de krater. ,,Ze hebben echt heel veel geluk gehad en zijn ontzettend geschrokken van wat er is gebeurd”, laat een woordvoerder van reisorganisatie Sawadee aan deze site weten.