Volledig scherm
Hoe Bleu tweeduizend kilometer van haar huis terechtkwam, is een groot raadsel. © Privéfoto

Vermiste Blue vindt huis terug na reis van 2000 kilometer, maar baasje gooit deur dicht

Twee weken geleden raakte Blue haar baasje kwijt, maar hoe de puppy 2000 kilometer ver van haar woonplaats Fort Myers terechtkwam, is de vraag. Ze dook uiteindelijk op in de staat Michigan en een vrijwilliger van een opvangcentrum ondernam met het teefje de lange rit terug naar Florida. Alleen Blues eigenaresse stond niet bepaald te springen bij het weerzien. 

De amper een jaar oude pitbull werd begin van de maand mogelijk gestolen of wist te ontsnappen. Het diertje werd 3 maart ruim tweeduizend kilometer verder aangetroffen langs een landweg in Midland. Hoe ze er verzeild raakte, is een volslagen raadsel. Via haar microchip kon medewerkers van het dierenopvangcentrum achterhalen waar Blue vandaan kwam.

Afgelopen vrijdag besloot een vrijwilliger van de opvang, die regelmatig in Florida komt, het diertje mee te nemen en af te leveren bij haar bazin. Samen met haar broer overnachtte ze in Atlanta en bereikte zaterdagavond Lehigh Acres nabij Fort Myers. Blue was duidelijk ‘heel opgewonden’ om haar baasje weer te zien. Wat een heuglijk moment had moeten worden, werd dat helaas niet. 

Hartverscheurend

Volledig scherm
Blue is amper een jaar oud en een schat van een beest, aldus de vrouw die haar thuisbracht. © Privéfoto

De 22-jarige eigenaresse zei botweg geen tijd meer te hebben om met Blue te trainen en gooide figuurlijk de deur voor Blues hondenneus dicht. ,,Ze deed afstand van haar viervoeter, terwijl ik speciaal vakantie had opgenomen en meer dan 2000 kilometer had gereden om Blue met haar te herenigen’’, zegt de dierenvriend die liever anoniem blijft tegen Amerikaanse media.

,,Het was hartverscheurend.” De bazin zei dat als de vrijwilligster Blue bij haar zou achterlaten, de hond toch weer zou weglopen. Op de manier was ze, naar eigen zeggen, al drie honden kwijtgeraakt. Voor de dierenliefhebster uit Michigan zat er weinig anders op dan Blue weer mee te nemen. ,,Het is een fantastische hond en ze is heel enthousiast, maar ik heb al vier honden en kan haar niet zelf opvangen.’’

In Michigan hangen potentiële eigenaars al aan de lijn bij de Humane Society van Midland County in Midland, zegt directeur Beth Wellman. Ook uit in andere staten is interesse in de guitige viervoeter, getuige de telefoontjes en e-mails uit Ohio, Illinois, Missouri en Arkansas. Sommige hondenliefhebbers uit Florida en Tennessee vroegen zelfs of Blue niet op de weg terug bij hen thuis afgezet kon worden.