Volledig scherm
Barron County-sheriff Chris Fitzgerald op een eerdere persconferentie over de verdwijning van het Amerikaanse meisje Jayme Closs. © AP

Vermiste Jayme (13) drie maanden na moord op haar ouders levend gevonden

Het 13-jarige meisje Jayme Closs uit de Amerikaanse staat Wisconsin, dat drie maanden geleden spoorloos verdween nadat haar beide ouders thuis werden vermoord, is levend teruggevonden. Dat heeft sherrif Chris Fitzgerald uit haar woonplaats Barron donderdag bekendgemaakt. Volgens hem zou ze donderdagavond herenigd worden met haar familie.

Volgens de sherrif is Jayme gevonden in het plaatsje Town of Gordon in Douglas County, op zo’n honderd kilometer ten noorden van Barron County. Kort daarop is een verdachte aangehouden. Over zijn identiteit en exacte betrokkenheid bij de verdwijning van het meisje of de dood van haar ouders is niets bekendgemaakt.

Amerika was weken in de ban van de verdwijning van Jayme, die spoorloos was nadat haar ouders op 15 oktober thuis vermoord werden aangetroffen. Hun lichamen waren doorzeefd met kogels. 

Een wekenlange speurtocht waaraan onder andere meer dan tweeduizend vrijwilligers meededen, leverde niets op. Er doken diverse complottheoriën over de zaak op in de Amerikaanse media. Zo zou de tiener zijn ontvoerd of zelf betrokken zijn geweest bij de dood van haar ouders. Dat laatste werd overigens direct door de sherrif de kop ingedrukt.

De autoriteiten in Barron County hebben voor vrijdag een persconferentie over de zaak aangekondigd.

Bekijk hieronder de video over hoe Amerika in de ban was van de verdwijning van de 13-jarige Jayme Closs:

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.