Volledig scherm
De uitbarsting van de vulkaan op White Island gebeurde op 9 december vorig jaar. © AP

Vermiste slachtoffers vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland officieel doodverklaard

De twee personen die nog altijd worden vermist na de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland van meer dan zes weken geleden, zijn door de autoriteiten officieel doodverklaard. Dat heeft de politie gemeld. 

Geoordeeld wordt dat de slachtoffers – een lokale gids en een Australische tiener – op 9 december op het eiland omkwamen. Dat brengt het totale aantal doden op twintig.

De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee.

De uitbarsting van de actiefste vulkaan van Nieuw-Zeeland vond plaats op White Island, een eiland op zo’n 48 kilometer voor de kust van de stad Whakatane. Op het eiland bevonden zich op het moment van uitbarsten 47 toeristen.

  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.