Volledig scherm
Ali Bashar wordt gezocht voor de moord op Susanna. De Duitse politie heeft deze foto vrijgegeven. © Duitse politie

Vermiste Susanna (14) blijkt vermoord, verdachte asielzoeker op de vlucht

Duitsland is geschokt door de moord op de 14-jarige Susanna uit de stad Mainz. Het meisje werd al weken vermist en blijkt nu te zijn verkracht en vermoord. De politie heeft twee verdachten op het oog: een Turkse man van 35 jaar en een Irakees (20) die in het vluchtelingenkamp opschepte over zijn daad en nu op de vlucht is, meldt de Süddeutsche Zeitung.

De Turkse man van 35 werd gisteren gearresteerd en zit vast. Susanna was sinds 22 mei vermist. Ze was met vrienden naar Wiesbaden gereisd maar kwam 's avonds niet thuis. Een dag later sloeg haar moeder alarm. De Irakees kwam in beeld via een 13-jarige jongen uit hetzelfde vluchtelingenkamp. 

De Irakees, Ali Bashar, had blijkbaar opgeschept over zijn daad. Haar lichaam zou hij begraven hebben langs een spoorlijn. Gisteravond werd haar lichaam gevonden. Ze zou, volgens Duitse media, een nacht lang verkracht zijn en vervolgens gewurgd. De politie spreekt van 'een zeer weerzinwekkende misdaad'.

Geweld

Susanna zou bevriend zijn geweest met een jongere broer van Ali Bashar, maar had geen relatie met hem. Bashar is inmiddels op de vlucht geslagen met zijn hele familie. Het vermoeden bestaat dat ze met valse papieren het land wisten te ontvluchten. De politie vermoedt dat ze terug zijn naar Irak. De Irakees is bekend bij de politie voor enkele geweldsincidenten. Hij wordt ook verdacht van het verkrachten van een elfjarig meisje in het vluchtelingenverblijf in maart 2018.

De Irakees zat sinds 2016 in de Duitse asielprocedure. De Turkse verdachte viel tot nu toe niet op. Hij kwam in mei 2017 naar Duitsland en vroeg in datzelfde jaar asiel aan.