Volledig scherm
De beer van Summer kreeg de vlucht van zijn leven. © Facebook | Logan Air

Vermiste teddybeer na 'vip-vlucht' herenigd met Summer (4)

De Britse Summer (4) was ontroostbaar toen ze er vlak na het opstijgen van haar vlucht vanuit Edinburgh achterkwam dat haar teddybeer nog op het vliegveld lag. Gelukkig zorgde een medewerkster van de vliegmaatschappij dat het meisje met haar knuffeldier herenigd kon worden. Het beertje kreeg zelfs een ware 'vip-vlucht' terug naar het Schotse Orkney.

Volledig scherm
Summer is weer herenigd met haar teddybeer. © Facebook | Loganair

Summer was vergeten haar favoriete knuffel in haar tas te stoppen vlak voordat zij en haar moeder, Donna, het vliegtuig in stapten. Donna plaatste bij thuiskomst een oproep op Facebook of mensen op het vliegveld naar het knuffeldier uit wilden kijken. 

Dit bericht kwam bij Kirsty Walter terecht, medewerkster van de vliegmaatschappij LoganAir, en zij wist de beer op te sporen. Ze zette de knuffel op de eerste vlucht richting Orkney om herenigd te kunnen worden met zijn eigenaresse. Om het verdriet voor zowel Summer als de teddybeer te verzachten, gaf Walter de beer zijn eigen stoel, een rondleiding door het vliegtuig en kreeg hij een chocoladereep. De teddybeer mocht zelfs nog even in de pilotenstoel zitten.

De hele reis werd vastgelegd en de maatschappij plaatste de foto's van het avontuur van de beer en een dolgelukkig Summer op Facebook en Twitter. 

Kay Ryan, de commercieel directeur van de vliegmaatschappij, vertelt tegen de BBC: ,,Het was geweldig om de twee weer samen te zien en we zijn heel blij dat we daar een rol in hebben kunnen spelen."

 1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

  Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

  Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.
 2. Zoon van oud-bondspresident Duitsland doodgestoken in privékliniek
  Update

  Zoon van oud-bondspresi­dent Duitsland doodgesto­ken in privékli­niek

  Fritz von Weizsäcker, de 59-jarige zoon van de voormalige president van de Bondsrepubliek Duitsland, is gisteravond doodgestoken. Dat gebeurde terwijl de gastro-enteroloog een lezing hield in een Berlijnse privékliniek. Plotseling stormde een man naar voren die meermaals op hem instak met een mes. Reanimatiepogingen mochten niet baten. De dader zou volgens de onderzoekers in een psychose hebben gehandeld en hen hebben verteld de arts te hebben vermoord ,,om wraak te nemen op de familie von Weizsäcker’’.