Vernedering straatverkoper (10) wekt woede Mexicanen

VideoVideobeelden van een 10-jarige straatverkoper die in Mexico City wordt vernederd door een stadswacht, hebben de woede gewekt van veel Mexicanen. Op de beelden is te zien hoe de inspecteur pakjes sigaretten van de jongen uit zijn mandje haalt en de huilende jongen de rest van zijn koopwaar op de grond laat gooien.

Staatsambtenaren zeggen dat de jongen, Manuel Diaz Hernandez, probeerde wat geld te verdienen om zijn schoolbenodigdheden te kunnen betalen. Het is in Mexico verboden voor minderjarigen om sigaretten te kopen of te verkopen.

Op de beelden is te zien hoe de jongen ontroostbaar huilt als hij wordt gedwongen het snoep uit zijn mand te halen en op de grond te gooien. Als de insepcteur wegloopt met de sigaretten, stapt een andere man naar voren om de jongen te helpen.

Na verspreiding van de beelden, onder meer via YouTube, is de jongen inmiddels een studiebeurs aangeboden. De stadswacht zou zijn ontslagen.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.