Volledig scherm
© ANP XTRA

Veroordeelde giet zuur over zich heen na veroordeling

Een 54-jarige man heeft maandag een giftige stof over zichzelf gegoten in een rechtbank in Londen. Dat gebeurde nadat hij tot ruim twee jaar cel was veroordeeld in een fraudezaak, bericht de BBC.

De man, Marc Marshall, begon plots te gillen nadat de rechter uitspraak had gedaan. ,,Het leek alsof hij lijm op zijn huid had’’, zei een getuige. Die vertelde ook dat Marshall lijkbleek werd en naar zuur rook. Medewerkers van de rechtbank goten water over hem heen om de stof te verdunnen.

Marshall raakte ernstig gewond en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Een vrouwelijke beveiliger raakte ook gewond. Zij liep geen serieuze verwondingen op en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Marshall had naar alle waarschijnlijk een metalen waterfles bij zich, waar hij ook uit lijkt te hebben gedronken. De politie onderzoekt op dit moment hoe Marshall de onbekende vloeistof naar binnen heeft kunnen smokkelen.   

De vervolging van de man had eerder ook al vertraging opgelopen. Bij zijn arrestatie in 2016 stak Marshall zichzelf in de nek, waardoor hij ernstige verwondingen opliep en de rechtszaak uitgesteld moest worden.