Drie vrouwelijke volgelingen van massamoordenaar en sekteleider Charles Manson op archiefbeeld, in het midden Patricia Krenwinkel.
Volledig scherm
Drie vrouwelijke volgelingen van massamoordenaar en sekteleider Charles Manson op archiefbeeld, in het midden Patricia Krenwinkel. © ap

Veroordeelde volgelinge van massamoordenaar Charles Manson mag worden vrijgelaten

Een volgelinge van de Amerikaanse massamoordenaar en sekteleider Charles Manson komt in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Een onderzoekscommissie heeft besloten dat de 74-jarige Patricia Krenwinkel aan alle criteria voldoet, schrijft de Los Angeles Times. Krenwinkel zit al sinds 1971 vast voor haar betrokkenheid bij de moord op de actrice Sharon Tate en zes anderen in 1969.

  1. Chinese automaker onder vuur na 'ongevoelige' tekst over bizar auto-ongeluk met twee doden
    Shanghai

    Chinese automaker onder vuur na 'ongevoeli­ge' tekst over bizar au­to-ongeluk met twee doden

    De Chinese autofabrikant Nio ligt op sociale media onder vuur vanwege onhandige communicatie na een ongeluk waarbij twee doden vielen. In een eerste verklaring ontkende de ‘Chinese tegenhanger van Tesla’ direct stellig dat het ongeval werd veroorzaakt door de elektrische auto waarin de slachtoffers zaten. ‘Dit toont het koude bloed van het kapitalisme’, luidt een van de vele reacties.