Veroordeelde Weinstein naar het ziekenhuis wegens ‘pijn op de borst’

videoEnkele uren na zijn veroordeling wegens seksueel misbruik is Harvey Weinstein naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft zijn woordvoerder laten weten. De rechter had Weinstein, die tot zijn veroordeling op borgtocht vrij was, juist naar de gevangenis gestuurd in afwachting van zijn strafeis.

In de handboeien verliet de 67-jarige Weinstein maandagmiddag de rechtszaal in Manhattan om naar de gevangenis op Rikers eiland te worden gebracht. Maar nog geen enkele uren later werd hij overgebracht naar het Bellevue Hospital in Manhattan nadat hij had geklaagd over pijn op de borst, zo melden diverse Amerikaanse media.

Weinstein was tot zijn veroordeling van maandag vrij op een borgsom van 2 miljoen, maar rechter James Burke beval hem naar de gevangenis te brengen tot zijn definitieve straf bekend wordt op 11 maart. Zijn advocaat, Donna Rotunno, had er bij de rechter juist op aangedrongen om hem vrij te laten, vanwege een mislukte rugoperatie. Weinstein verscheen de meeste dagen voor de rechtbank achter een rollator die hij nodig zou hebben vanwege die rugproblemen.

Harvey Weinstein wordt na zijn veroordeling in de boeien geslagen.
Volledig scherm
Harvey Weinstein wordt na zijn veroordeling in de boeien geslagen. © REUTERS
  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.