Volledig scherm
© Thinkstock

Verstekeling valt dood uit vliegtuig in Londen

De inwoners van het Britse Mortlake, een voorstad van Londen, moesten zich tweemaal in de ogen wrijven tijdens het ontbijt. Midden in hun woonwijk stortte een man van grote hoogte neer op een geparkeerde auto. De dertiger van Noord-Afrikaanse origine is vermoedelijk een verstekeling die zich had verstopt in het landingsgestel van een vliegtuig.

Getuigen zagen hoe lichaamsdelen van de man na het neerstorten in het rond vlogen. 'Restanten van de onfortuinlijke man lagen echt overal op straat, er bevond zich ook een lichaamsdeel net voor mijn auto', verklaarde Billy Watson, een gechoqueerde inwoner van de wijk. 'Hij droeg een spijkerbroek, zwarte pullover en witte sportschoenen. Ik zag hem als eerste liggen. Zijn hoofd zat vol met bloed.' Niemand raakte verder gewond.

De verstekeling werd teruggevonden in een straat die pal onder een drukke aanvliegroute naar de Londense luchthaven Heathrow ligt. Wellicht had de man zich verstopt in het landingsgestel en is hij op grote hoogte bevroren waardoor hij naar beneden is gevallen.

Een politiewoordvoerder vertelde aan de Daily Mail dat de dood van de Noord-Afrikaan voorlopig als 'onopgelost' wordt geclassificeerd, maar dat de piste van een vluchteling die uit een vliegtuig is gevallen nog verder wordt onderzocht.

De man is al de tweede verstekeling in een maand tijd die levenloos werd teruggevonden in Londen. In een toestel van British Airways werd een vluchteling dood aangetroffen.

 1. Bloedbad Hanau: vreemdelingenhaat lijkt motief, vijf van de negen Shishabar-doden zijn Turkse onderdanen
  Update / video

  Bloedbad Hanau: vreemdelin­gen­haat lijkt motief, vijf van de negen Shishabar-do­den zijn Turkse onderdanen

  Een 43-jarige Duitse man heeft gisteravond in Hanau bij Frankfurt negen mensen doodgeschoten in twee waterpijpcafés. Daarna schoot hij zijn 72-jarige moeder dood en beroofde hij vervolgens zichzelf van het leven. De eerste resultaten van het onderzoek wijzen op een extreemrechtse dader die handelde vanuit een racistisch motief. Justitie behandelt de zaak als een terreuraanslag.
 2. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

  Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

  Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.