Vertederend beeld uit Australië: hond en koala zijn de beste maatjes

VIDEOBeelden van de verwoestende branden in Australië en het mensen- en dierenleed dat de vuurzee veroorzaakt, grijpen je bij de keel. Maar het is niet alleen ellende dat de klok slaat. Er is ook  vertedering. Mensen die zich ontfermen over de getroffen koala's en kangoeroes bijvoorbeeld, of dit filmpje waarin een hond en een koala een drinkbak delen.

Het filmpje is afkomstig uit Adelaide Hills in de Australische deelstaat South Australia, waar een hond en een koala vriendschap hebben gesloten. Hond Rusty, van baasjes Riley en Olivia Stone, krijgt bij zijn drinkbak regelmatig gezelschap van koala Quasi. Het dier zakt op warme dagen af naar de achtertuin van de familie Stone om zijn dorst te lessen.

Viervoeter Rusty heeft daar niet de minste moeite mee, zo blijkt uit de beelden. De beide dieren drinken en besnuffelen elkaar. En als de dorst gelest, rust Quasi uit in een boom in de tuin. Iets dat veel soortgenoten momenteel niet gegund is. ,,Ik denk dat mensen heel wat kunnen leren van deze dieren’’, aldus de maker van het filmpje. Een prachtig moment!

Hond Rusty en koala Quasi zijn de allerbeste vrienden.
Volledig scherm
Hond Rusty en koala Quasi zijn de allerbeste vrienden. © Facebook/Danielle Stone

Andrew Frost - My neighbours Kevin and family have a...

My neighbours Kevin and family have a resident Koala that comes down for a drink when it is really hot. Down yesterday and today. Riley Stone and Olivia...