Victoriawatervallen dreigen ten onder te gaan: miljoenengift vanuit Nederland

video16,9 miljoen euro. Met zo’n reuzegift van de Nationale Postcode Loterij  kunnen natuurbeschermers zich geen betere start wensen van een grensoverschrijdend reddingsplan in Afrika.

 1. Biden wil conflict met Rusland ‘de-escaleren’
  video

  Biden wil conflict met Rusland ‘de-escaleren’

  De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag na het afkondigen van sancties tegen Rusland gezegd dat voor beide landen het moment daar is om ,,te de-escaleren’’. Eerder op donderdag maakten de VS bekend tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uit te wijzen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties af te kondigen. Die acties kwamen wegens Russische pogingen om met hackers de Amerikaanse verkiezingen van 2020 te beïnvloeden. Rusland heeft woedend gereageerd op de harde sancties en de Amerikaanse ambassadeur ontboden.
 2. Machtsstrijd om Merkels stoel: CDU-comité beslist in voordeel van ‘der Armin’

  Machts­strijd om Merkels stoel: CDU-co­mité beslist in voordeel van ‘der Armin’

  CDU-voorzitter Armin Laschet (60) is voor zijn partij en haar kleinere zusterpartij CSU uitverkoren als kandidaat voor de opvolging van bondskanselier Merkel. Dat heeft het federale directiecomité van de CDU maandagnacht beslist na een spoedzitting van ruim zes uur met uiteindelijk een ‘geheime’ stemming. Daarmee lijkt een eind gekomen aan een machtsstrijd tussen twee ‘kroonprinsen’ die grote verdeeldheid veroorzaakte binnen de zogenoemde Union en een kloof blootlegde tussen partijleiding en basis van de christendemocraten.
 1. Positief geluid na Veiligheidsberaad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'
  Play

  Positief geluid na Veilig­heids­be­raad: 'Achter de wolken begint licht te gloren'

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 19 april