Video: Chinese megafile op vijftigbaansweg

VideoEen drone met beelden van verkeer in China heeft het Nederlandse fileleed in een keer gerelativeerd tot gemopper om niks. De drukte op onze wegen stelt niks voor in vergelijking tot drukke dagen in het Aziatische land. Althans, als je afgaat op deze beelden van een tolweg in de buurt van Peking.

Vorige week startte de Golden Week, de nationale feestweek in China. Dat betekent een volksverhuizing van alle binnenlandse arbeidsimmigranten, van de grote steden naar de dorpjes op het platteland waar zij zijn geboren en opgegroeid.

Op één dag pakken dan honderden miljoenen mensen de auto om hun familie te bezoeken. Woensdag zat de vakantie er weer op en bewoog de polonaise van auto's zich de andere kant op, terug richting de grote steden.

750 miljoen
Dit jaar ging het naar verluid om een stroom van 750 miljoen Chinezen. Deze massastroom van auto's heeft gigantische files tot gevolg, zoals deze opstopping voor een tolhuis op een vijftigbaansweg onder de rook van Peking.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.