Video: Chinese megafile op vijftigbaansweg

VideoEen drone met beelden van verkeer in China heeft het Nederlandse fileleed in een keer gerelativeerd tot gemopper om niks. De drukte op onze wegen stelt niks voor in vergelijking tot drukke dagen in het Aziatische land. Althans, als je afgaat op deze beelden van een tolweg in de buurt van Peking.

Vorige week startte de Golden Week, de nationale feestweek in China. Dat betekent een volksverhuizing van alle binnenlandse arbeidsimmigranten, van de grote steden naar de dorpjes op het platteland waar zij zijn geboren en opgegroeid.

Op één dag pakken dan honderden miljoenen mensen de auto om hun familie te bezoeken. Woensdag zat de vakantie er weer op en bewoog de polonaise van auto's zich de andere kant op, terug richting de grote steden.

750 miljoen
Dit jaar ging het naar verluid om een stroom van 750 miljoen Chinezen. Deze massastroom van auto's heeft gigantische files tot gevolg, zoals deze opstopping voor een tolhuis op een vijftigbaansweg onder de rook van Peking.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”