Video: De hoogtepunten uit het derde debat Clinton-Trump

VideoBij het derde en laatste televisiedebat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump viel Trumps weigering de mogelijk negatieve uitslag te accepteren het meest op. Maar wat gebeurde er nog meer? Dit waren de hoogtepunten.

In het debat haakte Trump in op zijn controversiële uitspraken over Mexicaanse immigranten en harde anti-drugsaanpak. ,,Die muur is nog steeds nodig. We hebben bad hombres hier en die zullen we eruit zetten.''

Trump ging ook in op de beschuldigingen van vrouwen die onheus door de Republikeinse kandidaat zouden zijn bejegend. Hij ontkende ze en deed ze af als 'fictie'. Volgens de vastgoedmagnaat zit het campagneteam van zijn tegenstrever Clinton achter de haatcampagne.

Toen de rol van Rusland ter sprake kwam verzandde het debat in beschuldigingen over en weer: beide kandidaten noemden elkaar de marionet ('puppets') van de Russische president Vladimir Poetin. Ook vond Trump dat Clinton weliswaar meer ervaring heeft, maar dat dit 'slechte ervaring' is. Clinton memoreerde dat zij als minister betrokken was op de dag dat Osama Bin Laden werd uitgeschakeld, terwijl Trump in een televisieprogramma zat.