Kaarsen voor de slachtoffers. © AP
Volledig scherm
Kaarsen voor de slachtoffers. © AP © afp

Vier doden bij Occupy in VS

UpdateBij een ruzie tussen Occupy-demonstranten in de Amerikaanse stad Oakland is een man doodgeschoten. De moord is al het vierde sterfgeval in Occupy-tentenkampen in de Verenigde Staten deze week.

  1. Onthutsende videobeelden van Occupy Oakland

    Onthutsen­de videobeel­den van Occupy Oakland

    In de Verenigde Staten is verbijsterd gereageerd op de beelden van een politieagent die een rubberen kogel afvuurt op Occupy Oakland-demonstrant Scott Campbell. Het slachtoffer postte online ook een foto van zijn verwondingen. Verder raakte er weer een Irak-oorlogsveteraan gewond. De man had niets met de demonstraties van doen, maar werd toch door de politie in elkaar geslagen. De man is met een gescheurde milt afgevoerd naar het ziekenhuis.
  2. VS leggen Cuba nieuwe sancties op, Biden dreigt met meer maatregelen

    VS leggen Cuba nieuwe sancties op, Biden dreigt met meer maatrege­len

    De VS hebben Cuba vrijdag nieuwe sancties opgelegd vanwege het onderdrukken van anti-regeringsdemonstraties eerder deze maand. President Joe Biden waarschuwde dat extra strafmaatregelen in het verschiet liggen als het land geen ingrijpende hervormingen doorvoert. ,,Er zal meer volgen tenzij er een drastische verandering komt in Cuba, wat ik niet verwacht’’, zei Biden op een persconferentie na een bijeenkomst met Cubaans-Amerikaanse leiders in het Witte Huis.