Volledig scherm
Kaarsen voor de slachtoffers. © AP © afp

Vier doden bij Occupy in VS

UpdateBij een ruzie tussen Occupy-demonstranten in de Amerikaanse stad Oakland is een man doodgeschoten. De moord is al het vierde sterfgeval in Occupy-tentenkampen in de Verenigde Staten deze week.

Donderdag was een man dood aangetroffen in zijn tent in Burlington in de staat Vermont, kennelijk door zelf veroorzaakte schotwonden. In Utah stierf een man door een combinatie van overdosis drugs en koolmonoxide. Dinsdag was een dode betoger gevonden in Occupy New Orleans.

De Occupy-beweging protesteert wereldwijd tegen uitwassen van het kapitalisme. De beweging begon op Wall Street. Het verspreidde zich vervolgens naar vele steden, waaronder Amsterdam.

De politie van Oakland heeft de betogers gevraagd hun kamp te sluiten. Bij het kamp waren eerder al problemen, waardoor een oorlogsveteraan in het ziekenhuis opgenomen moest worden. De betogers bezetten ook enige tijd de drukke haven, waardoor die 24 uur stil kwam te liggen.

Volledig scherm
Een politieagente neemt maatregelen. © AP © reuters
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© reuters
  1. LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschuwing voor mogelijke pandemie
    Coronavirus

    LIVE | Zesde virusdode in Italië, waarschu­wing voor mogelijke pandemie

    Italië meldt een zesde sterfgeval ten gevolge van het Covid-19-virus. De Italiaanse overheid heeft complete steden afgesloten van de buitenwereld. Terwijl een aantal regio's in China het alarmniveau rond het virus laat zakken, raakt de rest van de wereld verder in de ban van het virus. Het afgelopen etmaal kwamen er in China 150 Covid-19-doden bij. De hoogste stijging tot nu toe. Wereldwijd staat de teller op ruim 2600 en zijn al bijna 78.000 mensen besmet. Ook vandaag lees je alle ontwikkelingen in ons liveblog. Die van de afgelopen dagen vind je hier terug.