Volledig scherm
Omstanders en cliënten van de beautysalon in Brookfield op straat na de schietpartij. © Reuters

Vier doden bij schietpartij in winkelcentrum Wisconsin

UpdateBij een schietpartij in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn zondag vier doden gevallen. Onder hen is de schutter, die zichzelf volgens de politie in de plaats Brookfield van het leven heeft beroofd. Zeker zeven mensen raakten gewond.

Volledig scherm
De politie verspreidde deze foto van de vermoedelijke dader. © reuters

De vermoedelijke dader had het vuur rond 11 uur zondagochtend (plaatselijke tijd) geopend bij een beautysalon in het winkelcentrum. Het zou gaan om de 45-jarige echtgenoot van een werkneemster van de salon.

Contactverbod
Hem was een contactverbod van vier jaar opgelegd wegens het plegen van huiselijk geweld. Twee weken geleden zou hij de banden van de auto van zijn vrouw nog hebben vernield. Het is niet bekend of zijn echtgenote zich onder de slachtoffers bevindt.

Een woordvoerder van het plaatselijke ziekenhuis zei dat er vier gewonden waren binnengebracht en dat er nog eens drie werden verwacht. Geen van de opgenomen gewonden zou in kritieke toestand verkeren.

Explosief
De politie had eerder de naam en een foto van de verdachte vrijgegeven. Hij werd dood aangetroffen in het beautycentrum. Na binnenkomst in de salon dacht de politie aanvankelijk een explosief aan te treffen, maar tijdens een persconferentie werd bekendgemaakt dat de vondst op een misverstand berustte.

  1. Volgepakte SpaceX-raket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Volgepakte Spa­ceX-ra­ket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vannacht voor de derde keer zijn krachtigste raket, de Falcon Heavy, de ruimte ingestuurd. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op de raket meelift. Aan boord van de tot STP-2 gedoopte vlucht zijn 24 onderzoekssatellieten, waaronder een atoomklok, een zonnezeil en een proefopstelling voor ‘groene’ raketbrandstof. De al overvolle Falcon Heavy nam ook de as van 151 personen mee het heelal in.