Vier gewonden na explosie in Frans restaurant

Vier personen zijn gewond geraakt nadat een molotov cocktail vanavond ontplofte in een café nabij Parijs. Het explosief zou naar binnen zijn gegooid, melden verschillende bronnen.

Drie van de vier gewonden zijn met ernstige brandwonden per helikopter vervoerd naar het ziekenhuis. Ook zes toegesnelde politieagenten liepen verwondingen op, maar niet ernstig. De brand die op de explosie volgde heeft een groot deel van het gebouw verwoest. Het café ligt in Aubervilliers, een gemeente vlakbij de Franse hoofdstad Parijs. 

De politie ging nog niet in op de identiteit van een mogelijke dader of zijn motief. Volgens de Britse krant Metro zou het om een mislukte roofoverval gaan.

Volledig scherm
Molotov cocktails veroorzaken brand, zoals te zien op deze archieffoto. © REUTERS
  1. Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen

    Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemothera­pie ondergin­gen

    Jade Devis (36) was nog niet halverwege haar zwangerschap toen ze een knobbeltje op een van haar borsten voelde. Ze had een zeldzame vorm van borstkanker. Een arts vertelde Jade dat het voor haar een kwestie van leven en dood was en dat de embryo mogelijk te jong was om de noodzakelijke behandeling te overleven. De Amerikaanse besloot voor zichzelf én het leven van haar kind te vechten. ‘Ik wilde niet toestaan dat een vreemdeling het lot van mijn kind zou bepalen'.