Volledig scherm
Ook in januari werden twee homo's (in het groene gevangenisuniform) door een sharia-rechtbank vervoordeeld voor homoseksualiteit © afp

Vier homo's krijgen publiekelijk zweepslagen in Nigeria

Vier jonge Nigeriaanse mannen die waren veroordeeld voor seks met een andere man hebben publiekelijk zweepslagen gekregen tijdens een islamitische rechtszaak. Dat heeft Dorothy Aken'Ova van de Coalitie voor de Verdediging van Seksuele Rechten vandaag gezegd.

Aken'Ova zei dat de vier mannen naar de gevangenis moeten en vernederd en geslagen worden als mensenrechtenorganisaties niet met negentig euro per veroordeelde op de proppen komen. Ze zei ook dat ze niet veroordeeld hadden mogen worden, omdat de mannen hun bekentenis aflegden na door agenten te zijn mishandeld. Homoseksuelen kunnen ter dood veroordeeld worden in sommige Noord-Nigeriaanse provincies, waar de sharia van kracht is.

De mannen zijn tussen de 20 en 22 jaar oud. Sinds Nigeria in januari zijn wetten tegen homoseksualiteit aanscherpt zijn tientallen mannen gearresteerd.

Nigeria is een van de weinige landen in de wereld waar op homoseksualiteit de doodstraf soms als straf wordt gesteld. Verder geldt deze straf in een handvol islamitische landen: Mauritanië, Soedan, delen van Somalië, Iran, Jemen en Saoedi-Arabië.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.