Volledig scherm
Sofie D. trouwde op 7 juli met Gregory V. in hun woonplaats Waregem. © Privéfoto

Vier maanden zwangere Belgische vermoord op huwelijksreis

Een 32-jarige vrouw uit het Belgische Waregem is vermoord op haar huwelijksreis in de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh. Haar kersverse echtgenoot Gregory V. (34) is gearresteerd. Sofie D. was vier maanden zwanger.

Quote

Ik vrees dat je niet zal terugkeren

Vader van Sofie D. tegen zijn dochter voordat ze op huwelijksreis ging

Sofie D. trouwde op 7 juli met Gregory V.. Bijna niemand uit haar familie of vriendenkring stond achter het huwelijk, voornamelijk vanwege het opvliegende karakter van Gregory V., die de jonge vrouw geregeld sloeg. ,,Zelfs op haar huwelijksdag zat ze onder de blauwe plekken", getuigen kennissen.

Haar eigen vader ging niet naar de bruiloft. ,,Haar moeder en ik stonden niet achter dat huwelijk. Toen ze vertelde dat ze op huwelijksreis ging naar Egypte, heb ik haar nog gewaarschuwd: 'Ik vrees dat je niet zal terugkeren'."

Badkamer

Volledig scherm
Archieffoto © Reuters

Vorige week woensdag kreeg de vader het telefoontje dat hij zo vreesde: zijn dochter was overleden. De jonge vrouw werd vermoord teruggevonden in de badkamer van haar hotelkamer. Ze zou twee dagen eerder overleden zijn, maar bruidegom Gregory V. had toen pas de politie gebeld. Hij werd meteen opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Sofie.

Een Egyptische lijkschouwer vond tal van blauwe plekken, kneuzingen en bijtwonden op D.'s lichaam. Hij stelde ook vast dat ze vier maanden zwanger was. Sofie D. laat twee kinderen na van 8 en 10 uit een eerdere relatie. Hoe de vrouw precies om het leven is gekomen, is niet bekend.

V. stond in het najaar van 2016 al voor de rechter in Kortwijk om zich te verantwoorden voor partnergeweld. Toen beweerde de man dat hij zijn leven had gebeterd en alcohol had afgezworen. Op 7 augustus zou hij opnieuw voor de Kortrijkse strafrechter moeten verschijnen. V. wordt verdacht van opstandigheid tegen agenten, waarbij hij ook klappen uitdeelde.