Volledig scherm
Canadese politie ter plaatse. © REUTERS

Vier mensen doodgeschoten in straal van vijf kilometer in Canada, slachtoffers kenden elkaar

In het westen van Canada zijn gisteren binnen een straal van vijf kilometer op verschillende plekken vier mensen doodgeschoten. De politie sprak van een gerichte actie in het stadje Penticton. Een man van 60 jaar heeft zichzelf aangegeven en zit vast.

,,We hebben vastgesteld dat vier mensen zijn overleden op drie locaties binnen een straal van vijf kilometer’’, liet de politie weten. De verdachte meldde zich bij de politie toen die al was gealarmeerd vanwege twee moorden. De eerste melding was om half elf 's ochtends lokale tijd. Niet lang daarna trof de politie tijdens een zoektocht in de buitenwijken de lichamen van nog twee mensen aan.

De slachtoffers zijn vier volwassenen: twee mannen en twee vrouwen. Een motief voor de moorden is niet bekend, maar de slachtoffers en de verdachte zouden elkaar allemaal kennen, zo melden lokale media. Er is geen gevaar voor de omgeving. Eerder vroeg de politie iedereen binnen te blijven, maar dat verzoek werd snel ingetrokken. 

Penticton is een kleine stad met 30.000 inwoners, gelegen in de westelijke deelstaat British Columbia.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.