Volledig scherm
De puppy werd levend begraven, maar wist toch de oppervlakte te bereiken. © Facebook SPA La Louvière

Vier puppy’s levend begraven in bloembak in België

De Belgische politie is een onderzoek gestart naar een gruwelijk geval van dierenmishandeling. De eigenaar van vier pasgeboren puppy’s zou de dieren levend hebben begraven in een bloembak voor zijn huis in de plaats La Louvière. Een buur die de aarde zag bewegen en merkte hoe een van de hondjes probeerde om de oppervlakte te bereiken, sloeg alarm.

Volgens het dierenopvangcentrum SPA La Louvière ging het om vier chihuahuapuppy’s van enkele dagen oud. Een van de hondjes zou erin geslaagd zijn om uit de aarde te kruipen. Het dier werd opgemerkt door een bewoner van de straat, die meteen de politie belde. Vervolgens nam SPA La Louvière de pup mee. Hij bleek onderkoeld te zijn en was uitgedroogd.

‘We hebben er alles aan gedaan om de puppy in leven te houden en waren dag en nacht met hem bezig’, schrijft het dierenopvangcentrum op Facebook. ‘Maar de uren dat hij onder de grond had gezeten, hebben hun tol geëist. Zijn muiltje was vol aarde geraakt. We gaven hem melk, hebben hem onderzocht en weer op temperatuur gebracht. Maar tevergeefs. De volgende dag is het diertje gestorven.’

Eigenaar wilde hondje terug

De verbazing van de vrijwilligers van SPA La Louvière was groot toen de eigenaar contact met hen opnam en vroeg hoe het met het hondje was dat ze hadden meegenomen. Op dat moment was het dier nog altijd in leven. Hij zou ook bekend hebben dat hij het was geweest die de dieren levend had begraven.

 ,,Omdat hij nog altijd leeft, zou ik hem graag terugkrijgen’’, klonk het. ,,Het is tenslotte mijn hond.’’ Verontwaardigd belde de opvang daarop naar de politie om een klacht in te dienen voor dierenmishandeling.

Het incident zou enkele dagen geleden al gebeurd zijn, maar het dierenopvangcentrum meldde het nu pas op sociale media om het onderzoek niet te hinderen. Dat is overigens nog altijd aan de gang. SPA La Louvière hoopt dat de dader zwaar gestraft zal worden.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.