Volledig scherm
© Getty Images

Vierde dode door MERS-virus in Zuid-Korea

Zuid-Korea heeft donderdag bevestigd dat er een vierde dode is gevallen door het virus MERS. De uitbraak van het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) leidt ertoe dat 1600 mensen in quarantaine zitten in het Aziatische land.

MERS is een aandoening aan de luchtwegen, die opdook in het Midden-Oosten en van kamelen afkomstig is. In Zuid-Korea is de besmetting van mens op mens; wetenschappers weten niet precies hoe de overdracht van MERS werkt.

De slachtoffers in Zuid-Korea zijn besmet geraakt in het ziekenhuis. 41 mensen hebben inmiddels het virus opgelopen, het hoogste aantal ooit buiten het Midden-Oosten. Het totaal aantal doden door MERS bedraagt 1185, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie.

MERS werd voor het eerst bij mensen ontdekt in 2012 en komt uit dezelfde virusfamilie als SARS. Het heeft een hoger sterftepercentage. 38 procent van de besmette slachtoffers overlijdt aan de ziekte.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.