Een man waadde gisteren door het wader in Tangerang, dichtbij Jakarta. In het gebied regent het al dagen, wat zorgt voor overstromingen.
Volledig scherm
Een man waadde gisteren door het wader in Tangerang, dichtbij Jakarta. In het gebied regent het al dagen, wat zorgt voor overstromingen. © REUTERS

Vijf doden door overstromingen Indonesië, tienduizend mensen moesten huis verlaten

Overstromingen in en rond de Indonesische hoofdstad Jakarta hebben aan zeker vijf mensen het leven gekost. Volgens lokale autoriteiten verdronken zij of werden ze gedood omdat ze onder stroom kwamen te staan. 

In het gebied regent het al dagen. Ongeveer tienduizend mensen hebben gisteren hun huis moeten verlaten door de wateroverlast. Volgens de voorspellingen zou de neerslag na vandaag minder worden, maar in maart wordt opnieuw zware regenval verwacht.

Overstromingen en aardverschuivingen zijn niet ongewoon tijdens het regenseizoen in het Zuidoost-Aziatische land. De moesson duurt meestal van oktober tot februari, in sommige delen van het land begint het in augustus al. Door de overstromingen in Jakarta en omgeving zijn in januari al 66 mensen om het leven gekomen.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.