Volledig scherm
Chinese reddingswerker zoeken met man en macht naar overlevenden onder het puin. © AFP

Vijf doden na instorten van voormalig garagepand in Sjanghai

In de Chinese stad Sjanghai zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen toen een gebouw instortte. Het ongeluk gebeurde in een garage die werd gerenoveerd.

Het ongeluk gebeurde 's ochtends omstreeks half twaalf.  Twintig mensen zaten in het pand toen het instortte. Veertien mensen, voornamelijk bouwlieden, konden levend onder het puin vandaan gehaald worden. De overlevenden kwamen bebloed en onder het stof naar boven. De brandweer van Sjanghai is, met behulp van speurhonden, nog op zoek naar de resterende vermiste personen.

Een omwonende, die lag te slapen, verklaart tegen persbureau AFP dat haar bed begon te schudden. ,,Het leek wel een aardbeving, gevolgd door een luide knal’’, zegt de vrouw. ,,Ik dacht eerst dat het een explosie was.’’ 

Volledig scherm
Toen het gebouw instortte, waren er zeker 20 mensen in het pand. © AP

Het gebied rond de rampplek werd door de lokale autoriteiten snel afgesloten voor het publiek. De oorzaak van de instorting is nog onbekend. De voormalige garage werd verbouwd tot een kunst- en innovatiecentrum.

Volledig scherm
Met honden wordt naar vermisten gezocht. © AFP
  1. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
    PREMIUM

    Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

    Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.