Volledig scherm
PREMIUM
7 januari 2015: zwaarbewapende politiemensen benaderen de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. © AFP

Vijf jaar na de aanslag op Charlie Hebdo: ‘Ik heb een kapmes onder mijn bed liggen’

Morgen precies vijf jaar geleden richtten terroristen een bloedbad aan op de redactie van weekblad Charlie Hebdo. De overlevenden en nabestaanden worstelen nog elke dag met hun trauma's.

Chloé Verlhac zou het die ochtend rustig aan doen. ,,Als je straks weg bent, ga ik met een kop koffie weer naar bed!’’, riep ze naar haar man. Haar man, dat was Bernard Verlhac, als cartoonist bekend onder de naam Tignous. Hij pakte die ochtend zijn tekeningen bij elkaar, verzamelde de kinderen om ze naar school te brengen, en liep naar Chloé. ,,Hij kuste me en zei: 'Tot straks’.’’ Daarna trok hij de deur achter zich dicht, keek nog één keer om en lachte. ,,Dat was de laatste keer dat ik hem zag.’’

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.