Volledig scherm
© AP

Vijf jonge kinderen omgekomen bij hevige brand in Pennsylvania

Een brand in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft het leven gekost aan vijf kinderen. De slachtoffers zijn tussen acht maanden en zeven jaar oud, meldt de brandweer. Een vrouw raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht, melden lokale media.

Het vuur woedde gisteren in een huis in de stad Erie. Het pand deed volgens buurtbewoners mogelijk dienst als een opvang waar kinderen ‘s nachts konden slapen, maar officieel is dat niet bevestigd.

Een omwonende deed naar verluidt een poging het brandende gebouw binnen te gaan, maar werd teruggedreven door de rook. Brandweerlieden haalden uiteindelijk zeven mensen uit de woning, onder wie meerdere jonge kinderen. Hulpverleners probeerden ter plaatse slachtoffers te reanimeren, maar voor vijf jonge kinderen kwam de hulp te laat.

De brandweer kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Kwade opzet wordt op dit moment niet uitgesloten, meldt de lokale nieuwssite Erie News Now.

Volledig scherm
© AP
  1. Drie gevallen coronavirus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest
    Dodental gestegen naar 41

    Drie gevallen coronavi­rus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest

    In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent.