AFP
Volledig scherm
© AFP

Vijf verdachten opgepakt na onthoofding Franse leraar, jongste verdachte is 14 jaar

Ongeveer twee maanden na de onthoofding van de Franse docent Samuel Paty zijn in Frankrijk nog eens vijf verdachten vastgezet. Zij zouden telefonisch contact met de dader hebben gehad en net als de door de politie doodgeschoten Abdoellakh Anzorov van Tsjetsjeense afkomst zijn, aldus ingewijde bronnen.

 1. Passagiers filmen verkrachting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’
  man opgepakt

  Passagiers filmen verkrach­ting in metro VS en grijpen niet in, politie woest: ‘Dit is walgelijk’

  Wel uit sensatiezucht met je mobieltje filmen, maar niet de politie bellen. De politie in Philadelphia is woest op reizigers die weigerden in te grijpen toen een vrouw naast hen in de metro werd verkracht. In plaats van te helpen grepen de passagiers naar hun telefoon en maakten ze filmpjes van het schokkende tafereel. De autoriteiten nemen de zaak hoog op en zijn een onderzoek gestart naar de filmers, die mogelijk strafrechtelijke vervolging riskeren.
 2. Aanslag op Poolse supermarkt staat ‘niet op zichzelf en had veel erger kunnen aflopen’
  Play
  tweede nacht op rij

  Aanslag op Poolse supermarkt staat ‘niet op zichzelf en had veel erger kunnen aflopen’

  Bij een explosie in het winkelcentrum Beverhof in het Noord-Hollandse Beverwijk is vanochtend kort na 05.00 uur de achtergevel van een Poolse supermarkt fors beschadigd. Er zijn geen slachtoffers of gewonden. De getroffen winkel heeft dezelfde naam als de twee Poolse supermarkten waar gisterochtend ook een explosie plaatsvond: Biedronka. ,,Mijn man en ik zaten rechtop in bed. Alles trilde in huis.” De burgemeester van Beverwijk spreekt van een aanslag.