Volledig scherm
De slachtoffers van de terreuraanslag in Straatsburg zijn zondag herdacht in het centrum van de stad. © AFP

Vijfde dode na aanslag Straatsburg

De terreuraanslag in Straatsburg heeft vandaag aan een vijfde slachtoffer het leven gekost. De Straatsburgse musicus Barto Pedro Orent-Niedzielski stierf, na vijf dagen in het ziekenhuis, schrijft zijn broer op Facebook. Hij was al hersendood verklaard, melden Franse media. Het Openbaar Ministerie in Parijs bevestigt de dood van de man.

De 29-jarige extremist Chérif Chekatt schoot dinsdag op voorbijgangers in het centrum van Straatsburg. Daarbij vielen al vier doden en raakten twaalf mensen gewond. Chekatt zou recent zijn geradicaliseerd. Donderdag werd de voortvluchtige zelf gedood door de politie na een tweedaagse klopjacht door 700 leden van de Franse veiligheidsdiensten.

Zondagochtend werden de slachtoffers herdacht tijdens een plechtige bijeenkomst op de Place Kléber in Straatsburg, vlakbij de plaats van de aanslag.

De zoektocht naar mogelijke medeplichtigen van de aanslag in Straatsburg gaat ondertussen door. Drie bekenden van Chekatt zitten nog vast. Vier familieleden van de dader werden eerder dit weekeinde vrijgelaten. Zij hebben volgens de Franse justitie niets te maken met de aanslag.

Bekijk hier een korte samenvatting van de reacties op woensdag

Volledig scherm
Herdenkingsbijeenkomst in Straatsburg. © AP
Volledig scherm
‘Straatsburg is sterker dan haat’, staat op dit bord geschreven. © AFP