Volledig scherm
Spelers van de Humboldt Broncos twee weken geleden na een overwinning. © Twitter

Vijftien doden bij busongeluk jonge ijshockeyers Canada

VIDEODoor een ongeval met een bus met aan boord een ijshockeyteam uit de junior league zijn in Canada veertien doden gevallen. De bus kwam in botsing met een vrachtwagen bij de plaats Tisdale in centraal Canada.

In de bus zaten 28 mensen, aldus de Canadese politie. Alle doden vielen in de bus. De oorzaak van de botsing vrijdag (lokale tijd) is niet bekend.

Het ijshockeyteam van de Humboldt Broncos was onderweg naar een wedstrijd in Nipawin in de provincie Saskatchewan. De spelers van het team zijn tussen de 18 en 21 jaar. De club spreekt van een 'ongelofelijke tragedie' en verklaarde in shock te zijn.

De Canadese minister-president Trudeau zei via Twitter dat hij zich niet kon voorstellen hoe de ouders van de jongens zich moeten voelen door de vreselijke tragedie. Het dodental loopt mogelijk nog op. Veertien inzittenden van de bus werden naar het ziekenhuis gebracht. Van hen verkeren er drie in kritieke toestand.

  1. President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog
    video

    President Mexico na vrijlating zoon El Chapo: we willen geen oorlog

    De Mexicaanse autoriteiten hebben een storm aan kritiek gekregen nadat donderdag de zoon van de bekende drugsbaas El Chapo kort na zijn arrestatie werd vrijgelaten vanwege een geweldsexplosie die de aanhouding veroorzaakte. Maar de Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador verdedigt het besluit. ,,De beslissing is genomen om levens te beschermen. Je kan vuur niet met vuur bestrijden. We willen geen doden. We willen geen oorlog’’, zei hij vrijdag op een persconferentie.