Vijftien fietsen weg bij spectaculaire kraak: Buit loopt op tot zo’n 150.000 euro

VideoDe eigenaar van een fietsenwinkel in het Belgische Heusden heeft met lede ogen moeten aanzien hoe dieven razendsnel vijftien peperdure fietsen uit zijn zaak ontvreemden. Hij zag op camerabeelden hoe vier gemaskerde daders brutaal een buit van zo’n 100.000 tot 150.000 euro uit zijn zaak haalden.

Het was rond 3 uur vannacht dat eigenaar Dirk Verherstraeten een melding kreeg op zijn alarmsysteem, schrijft Het Laatste Nieuws. Hij kon via camerabeelden volgen hoe twee mannen met een bijl inhakten op een raam naast de beveiligde deur. Twee andere kompanen hielden even de wacht, maar zodra de vensters vernield waren, stormden ze naar binnen.

In nog geen twee minuten tijd slagen ze er in om vijftien racefietsen te stelen. Vermoedelijk wordt alles ingeladen in een bestelwagen, maar dat is niet op beeld te zien. Een buurtbewoner die ook getuige was, belde intussen de politie maar nog voor die ter plaatse waren sloeg het duo al op de vlucht. 

,,De buit is stevig. In totaal gaat het om zo’n vijftien fietsen samen ter waarde tussen de 100.000 en 150.000 euro”, zucht Verherstraeten. 

De politie is een onderzoek gestart. 

Volledig scherm
De daders gaan brutaal te werk. © MM
Volledig scherm
De winkel is voor een deel leeggehaald. © MMM
Volledig scherm
De winkel is voor een deel leeggehaald. © MMM
Volledig scherm
De winkel is voor een deel leeggehaald. © MMM
  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.