Volledig scherm
Vijftien Nederlandse voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. © Slovak Streamers

Vijftien Nederlandse voetbalsupporters aangehouden na rellen in Bratislava

VideoVijftien voetbalsupporters zijn aangehouden in de Slowaakse stad Bratislava nadat daar rellen waren uitgebroken. Ze maakten onderdeel uit van een groep met ook Bulgaren en Polen die in het centrum van de stad met elkaar op de vuist gingen, meldden Slowaakse media. Volgens lokale media gaat het om Ajax-supporters.

De politie hield 107 mensen aan wegens openbare geweldpleging. Zeventien mensen raakten lichtgewond door de matpartij.

In Bratislava werd woensdag een kwalificatiewedstrijd in de Champions League gespeeld tussen Slovan Bratislava en Sutjeska Nikšić uit Montenegro. De politie was al attent op mogelijke confrontaties tussen aanhangers van totaal andere elftallen.

Bij de gevechten zouden aanhangers van Ajax, de Poolse club Cracovia Krakow en het Bulgaarse Levski Sofia betrokken zijn.

In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia

2,896 Likes, 271 Comments - správce3 (@hooligans.cz) on Instagram: "In Bratislava, Cracovia Krakow + Ajax vs. Levski Sofia"

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”