Volledig scherm
Foto ter illustratie © anp

Vijftig dode vluchtelingen gevonden in boot Libië

Circa vijftig lijken zijn woensdag aangetroffen in het ruim van een boot met migranten voor de kust van Libië. Daarnaast zijn circa vierhonderd mensen op die boot in veiligheid gebracht door de bemanning van het Zweeds marineschip Poseidon, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Het Zweedse marineschip Poseiden maakt deel uit van de Europese Operatie Triton, die onder Italiaanse leiding wordt uitgevoerd door de grensbewakers van Frontex. Dat Europese agentschap moet de migranten van de Europese kusten weghouden en patrouilleert daarom voor de kust van Noord-Afrika. Door het kalme weer op zee varen momenteel veel boten met migranten uit, vooral richting Italië en Griekenland.

Het is opnieuw een vluchtelingendrama. Talrijke mensen uit Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan betalen veel geld om over zee naar Europa te worden gesmokkeld. Dat gaat erg vaak mis door ongeschikte vaartuigen of door smokkelaars die te kwader trouw zijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement