Een usb-ventilatortje in de goodiebag van journalisten verhit de gemoederen.
Volledig scherm
Een usb-ventilatortje in de goodiebag van journalisten verhit de gemoederen. © AFP/Beeldbewerking AD

'Virusventilatortje' zorgt voor opwinding tijdens top Trump en Kim

In aanloop naar de nu al legendarische ontmoeting tussen president Trump en zijn Noord-Koreaanse collega Kim Jong-un raakten de gemoederen soms flink verhit. Zelfs nu beide heren elkaar hoffelijk de hand hebben gedrukt, lopen de temperaturen flink op. Reden om alle aanwezige journalisten bij de top in Singapore een usb-ventilatortje te geven. Toch houdt niet iedereen het hoofd koel na deze goedbedoelde geste.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.